רצוי לאכול בין 5 ל-7 ארוחות קטנות בריאות ומסודרות במשך היום עד שעתיים לפני האימון (כוח/אירובי). ניתן לשים דגש יותר על מזון פחמימתי (פסטות, לחם מקמח מלא, מזון מן הצומח ושאר הפחמימות) גם לאוכלוסייה שמעוניינת להוריד אחוזי שומן. לאחר אימון המאגרים בגוף מתרוקנים במיוחד הפחמימות כי זה המקור מזון הכי זמין לשרירים ולכן צריך לאכול חלבונים אבל בעיקר גם פחמימות בשביל להחזיר את מאגרי האנרגיה לגוף. חשוב מאוד לזכור שלאחר אימון הגוף והשרירים צריכים כמות מזערית של פחמימות וחלבונים ולכן צריך להיזהר עם כמות המזון מכיוון שגם יותר מידי חלבונים ופחמימות גורמות בסופו של דבר להשמנה!
קפאין- תמיד שאלתם את עצמכם אם קפה שחור מזיק או מועיל לאימון!? אז הנה התשובה- בקפה שחור כידוע לנו יש קפאין- קפאין מעלה את הלחץ דם שלנו ולכן הוא גם מזרז את התהליכים המטבוליים בגוף. לכן רצוי לשתות קפה שחור בין שעה לחצי שעה לפני האימון מאחר והוא מסייע בתהליכים של הרזייה בעיקר. אבל צריך להיזהר גם מיותר מידי קפאין ביום כי כמות גדולה של יותר מכוס או שתיים ליום גורמת לגוף להוציא חומרים כמו נתרן, סידן וכו'. ובנוסף יכולה לגרום להעלאת יתר של לחץ הדם.
3. שינה מספקת לאחר אימון כוח/אירובי-כידוע לנו "אימון יתר" נובע מכמה סיבות, אחת הסיבות לפציעות באימון יתר זה חוסר שינה וזמני מנוחה מספקים לגוף. לאחר אימון כוח או אירובי הגוף והשרירים צריכים להבנות, יסוד העיקרי לבניית השרירים זה הורמון הגדילה. הורמון הגדילה זהו המופרש מבלוטת יותרת המוח ותפקידו בין היתר לווסת ייצור חלבונים (בניית שרירים) ולהמריץ צמיחת עצמות אצל ילדים. הורמון הגדילה מופרש במהלך כל שנות החיים, כאשר לאחר גיל 21 יורדת הכמות המופרשת ממנו בכ-14% בכל עשור. מחסור בהורמון זה אצל ילדים יגרום לעצירת הגדילה, לקומה נמוכה ואף לגמדות. לחלופין, עודף בהורמון יגרום לאקרומגליה (acromegaly, שריעות הקצוות) או לקומה גבוהה וענקות. הורמון זה מופרש בלילה (בחושך מוחלט) ולכן חשוב לישון שינה מספקת לאחר אימון כושר. ככל שרמת העצימות באימון היא קשה יותר כך גם זמני המנוחה צריכים להיות ארוכים יותר. המינימום שעות שינה שיספקו לגוף ולמערכת השרירים לאחר אימון נע בין 7 ל-8 שעות שינה בלילה.
4. תרגילי שחרור ומתיחות בתחילת האימון ובסופו– לפני תחילת האימון רצוי לעשות בעיקר תרגילי שחרור עם קצת מתיחות לכלל הגוף עד 5 דקות, המטרה להגביר את זרימת הדם לכלל האזורים בגוף על מנת למנוע קרע, דלקות או תפיסת שרירים במהלך האימון. בסוף האימון צריך לשים יותר דגש על מתיחות מאשר בתחילת האימון מאחר ובזמן אימון הכוח השרירים פועלים תוך כדי כיווץ ולאחר פעילות ממושכת של כוח השריר עלול להתכווץ יתר על המידה וכך גם להיתפס. לכן חובה להשאיר מינימום 10 דקות בסוף האימון למתיחות לכלל הגוף. מתיחה לכל שריר ספציפי צריכה להיות בין 6 ל-8 שניות, אשר תתבצע מינימום 4-6 פעמים לכל שריר. להלן חשיבות המתיחות: 1. שימור טווחי תנועה פוטנציאלים. 2. הפחתת התהליכים הטבעיים של ירידה בגמישות הרקמות הרכות(תהליכים מואצים כאשר פועלים בטווח תנועה מוגבל). 3. הפרת איזון מפרקי = ליקוי יציבתי = שינוי בארגון הגוף. 4. יעילות תנועתית ומיצוי מרכיבי כושר גופני אחרים. 5. הפחתת סיכון לפציעה. 6. שיפור יכולת קינסתטית (זיכרון שרירי ומיומנות פנימית) – בקרה מוטורית.