דילוג לתוכן

אימונים לאוכלוסיות השונות

מודעות הספורט והתזונה הנכונה בקרב האוכלוסיות השונות עלתה גם היא עם השנים. כיום, מחקרים רבים מוכיחים שספורט ניתן ורצוי להתחיל בכל גיל וכמעט לכל מוגבלות כל עוד המצב הבריאותי תקין ורופא מאפשר זאת, כאשר אכילה של מזון בריא מלווה גם הוא לאורך כל שנות חייו של האדם. עם השנים התפתחו סוגי חוגים ותחומי ספורט שמתאימים אפילו לתינוקות לאחר לידתם כגון: ג'ימבורי, שחיית פעוטות ועוד. חוגים אלו מפתחים בזריזות את צעדיו הראשונים לגדילתו, חשיבתו,  התנסותו בדברים חדשים והתמצאותו במרחב. לעומת זאת, לאוכלוסיות עם מוגבלויות שונות ולאוכלוסיות בגיל המבוגר ישנן סיבות שונות שבגללן רצוי לעסוק בספורט. במאמר הבא תוכלו לקרוא ולהבין מדוע חשוב לשמור על כושר ותזונה נכונה בכל גיל כדי לשמור על תוחלת חיים ארוכה וטובה!

942654~1

ספורט לגיל הרך ולילדים- עשיית ספורט בגיל הרך רצוי להתחיל בזמן ובנסיבות הנ"ל ורצוי בנוסף להתנסות בכמה שיותר תחומי עניין המשפרים ומאיצים את כל שלבי גדילתו ואת שלושת חושיו החשובים ביותר של התינוק כגון: שמיעתו (הבחנה של צלילים החדשים לו), ראייתו (הבחנה בין כל מיני פריטים), תחושותיו (התנסות בחפצים שונים). שלבים אלו בעצם קריטיים לילדים עד גילאי 6 מרגע לידתם. יתר על כן, מומלץ לילדים מגילאי 6 ומעלה אשר, סיימו את שלבי גדילתם ההתחלתיים והראשונים, להיכנס לכל חוג התואם לגילם ואף מומלץ לקחת מאמן אישי המוסמך לאמן ילדים אשר יכול להתמקד בהדרגתיות עם שימת דגש על המשך שלבי גדילתם ולשפר את יכולתם בכל התחומים: קואורדינציה וגמישות (שהם שני המרכיבים החשובים ביותר בגיל הזה) ובנוסף לפתח את שאר המרכיבים השונים- מהירות תגובה, חיזוק שרירים, חיזוק המערכת העצבית ובניית עצמות הגוף אשר לה השפעה מאוד חשובה המובילה להפרשת הורמון הגדילה. הורמון זה משפיע על גדילתו של הילד בדרך הטובה והמהירה ביותר. 

shrirveshuman303

ספורט לאוכלוסיות עם מוגבלויות- כידוע לנו היום עשיית ספורט הוא פתרון לבעיות רבות הקשורות לגוף ולנפש, כגון: שיקום פציעות, הבראה, שיפור נקודות חולשה אצל כל אדם ואדם (חוסר קואורדינציה, חוסר גמישות, חולשה, נטייה להשמנה וכו'..) ובנוסף גם העלאת המורל- שמחת חיים, בריאות הנפש והגוף. לכן, מומלץ לקחת מאמן אישי אשר יוכל להתמקד באותם נקודות חולשותיו של אותו אדם עם שימת דגש על מטרותיו ושיפור כל ליקוייו בדרך היעילה והטובה ביותר, אשר תלווה בציוד מקצועי המתאים לכל אדם ולפי צרכיו. 

12596_1

ספורט לגיל השלישי- החל מגיל המעבר בעיקר בקרב נשים מתחיל תהליך של אוסטיאופורוזיס (דלדול עצם) עקב בעיות הורמונליות כגון ירידה בכמות האסטרוגן אצל נשים. בקרב גברים זה בא לידי ביטוי בירידת הטסטוסטרון- הורמון המין הגברי. השפעתם של מחסור בהורמונים אלו גורמת להיחלשות עצמות הגוף עקב בריחת סידן הנגרמת מהזדקנות הגוף או מסיבות אחרות כגון: עישון, צריכה מופרזת של אלכוהול, לקיחת תרופות מסוימות, תזונה לקויה, או מחלות מסוימות המשפיעות על מחסור הורמונים אלו כגון בעיית תפקוד בלוטת התריס וכדומה, לכן חשוב מאוד לעסוק בספורט עקבי ומקצועי, השם דגש בעיקר על אימוני כוח אשר גורמות להפעלת אימפקט על העצמות שיגרום להפרשת הורמונים שמשפיעים על הפרשת סידן לעצמות הגורמת לחיזוקם. סיבות נוספות לעשיית ספורט בגיל המעבר הן, שבגיל המעבר מערכות הגוף נחלשות והן משפיעות על כמעט כל מרכיבי הגוף השונים: היחלשות פיזית, ליקויי יציבה שונים (בעיות גב, ברכיים, כפות רגליים וכו'), נטייה להשמנת יתר, עליית רמת הכולסטרול בדם, עקב כך גם עלייה בלחץ דם ועוד. בעיות אלו מצריכות אימונים רציפים עם מאמן אישי, המוסמך לכל שיפור אותן הבעיות הנ"ל. חובה לשים דגש על אותן בעיות, מחלות או ליקויים ולפעול לפי ידיעותיו המקצועיות ובנחישות, עד להגעת שיפור כל אותן המרכיבים.

לסיכום- רצוי ומומלץ לעשות ספורט ולשמור על אורח חיים בריא בכל גיל ובכל מוגבלות כל עוד המצב הבריאותי מאפשר זאת וניתנת הסכמתו של רופא המשפחה לעשיית פעילות ספורטיבית מאותן כל הסיבות שהוזכרו במאמר. 

אולי יעניין אותך גם..